STEKI Z ANTRYKOTU LA FIESTA

Opublikowano w poniedziałek, 12 sierpnia 2013 o godzinie 14:36
Antrykot
Grilowanie
20 minut


Składniki


                   4       steki z antrykotu, ok. 2cm grubości.

                   2       łyżki świeżego soku z limonki

                   8       średnich tortilli

                1/2      szklanki tartego sera

                   1      szklanka schłodzonej salsy

Wykonanie


Na godzinę przed gotowaniem wyjąć mięso z lodówki. Steki skropić sokiem z limonki po obu stronach. Tortille zawinąć w folię aluminiową. Położyć steki na rozgrzanym grillu. Grillować przez 6 do 8 minut odwracając tylko raz. Umieścić zawinięte tortille przy krawędzi rusztu, podgrzewać przez 5 minut, odwracając raz. Po usmażeniu zostawić steki na 5 min żeby odpoczęły. Przed podaniem wierzch każdego steka posypać serem. Podawać z salsą i tortillami. 4 porcje.

 

Źródło: 
National Cattlemen's Beef Association