PIEPRZNY STEK Z ROSTBEFU

Opublikowano w poniedziałek, 12 sierpnia 2013 o godzinie 16:13
Rostbef
Smażenie
15 minut


Składniki


                   4       steki z rostbefu, grubość 2,5cm (ok.1kg)

                   1       łyżeczka soli

                   1       łyżeczka pieprzu

                1/2      szklanki tartego sera

                   1       szklanka schłodzonej salsy

Wykonanie


Na godzinę przed przygotowaniem wyjąć mięso z lodówki. Na chwilę przed smażeniem natrzeć równomiernie całą powierzchnię steka solą oraz pieprzem. Rozgrzać na średnim ogniu olej na patelni o grubym dnie. Umieścić na niej steki i smażyć 2-4 minut w zależności od ulubionego poziomu wysmażenia, przewracając tylko raz. Po usmażeniu umieścić steki na talerzach i posypać startym serem. Podawać z sosem salsa. 4 porcje.

 

Źródło: 
National Cattlemen's Beef Association