"Taste of the legend" Festiwal Wołowiny Amerykańskiej w Warszawie

Opublikowano we wtorek, 28 listopada 2017 o godzinie 15:21

W dniach 11-20 grudnia na talerzach najlepszych restauracji w stolicy zagości najprawdziwsza, certyfikowana wołowina z USA. Legendarny smak i jakość wołowiny ze Stanów Zjednoczonych doceniają koneserzy tego szlachetnego mięsa na całym świecie. Dlatego wraz z US Meat Export Federation (organizacją wspierającą promocję amerykańskiego mięsa na rynkach eksportowych), firma Elkopol sp. z o.o., sprawdzony dostawca mięs kulinarnych najwyższej jakości podejmuje współpracę, aby zapewnić obecność tego mięsa w najlepszych restauracjach w Polsce.

W dniach 11-20 grudnia 2017r. organizowany jest w Warszawie Festiwal Amerykańskiej Wołowiny pod hasłem "Taste of the legend".  W najlepszych restauracjach stolicy dostępne będzie specjalne menu, z którego goście będą mogli wybrać znakomite dania z amerykańskiej wołowiny, przyrządzone przez najwybitniejszych szefów kuchni.

"Naszym celem jest zapoznanie klientów warszawskich restauracji z niepowtarzalnym, legendarnym smakiem amerykańskiej wołowiny. Ideą Festiwalu jest prezentacja pewnych wartości, kultury, korzeni legendarnego smaku tego mięsa znanego i cenionego przez koneserów na całym świecie. Zapraszamy do współpracy najlepsze restauracje w Warszawie, dla których jakość produktu oraz satysfakcja gości ma kluczowe znaczenie. Celem kampanii jest także popularyzacja amerykańskiej wołowiny, tak aby zapewnić jej stałe miejsce na kulinarnej mapie Warszawy" - mówi Prezes firmy Elkopol Alicja Wierzbicka.

Zapraszamy serdecznie wszystkich miłośników wołowiny na niepowtarzalną ucztę! Już od 1 grudnia uruchomiona zostanie specjalna strona internetowa poświęcona amerykańskiej wołowinie na której znajdować się będzie mapa restauracji biorących udział w Festiwalu usbeef.pl. 

Legendarna jakość i smak amerykańskiej wołowiny

•USA są największym światowym producentem wołowiny

•Wołowina produkowana jest z młodego bydła poniżej 30 miesięcy

•Bydło hodowane jest tak aby zapewnić doskonałą marmurkowość gwarantującą kruchość , smak i soczystość mięsa.

•Produkcja prowadzona jest bez użycia hormonów.

•Ocena jakości tuszy jest kluczowa w procesie produkcji. Na rynki eksportowe trafia wyłącznie selekcjonowana wołowina najwyższej jakości, stąd na całym świecie znany jest jej legendarny smak, którego nie da się podrobić.

Wołowina ze Stanów Zjednoczonych sprzedawana na rynku Europejskim to  „HIGH-QUALITY BEEF”

•Legendarny smak zagwarantuje każdej restauracji lojalnych i zadowolonych klientów.

•Wołowina amerykańska w karcie to prestiż.

•Wszystkie elementy zawarte w ofercie Elkopol sp. z o.o. posiadają Certyfikat jakości Beef Quality Assurance (BQA).

•Certyfikat ten jest gwarancją bezpieczeństwa konsumentów oraz wyjątkowej smakowitości, kruchości i autentyczności. Więcej informacji dostępnych jest na usa-beef.org